حرکت، کار و شتاب کنکوری

حرکت، کار و شتاب کنکوری

حرکت، کار و شتاب کنکوری
حرکت، کار و شتاب کنکوری
جایگاه شما !

 

http://www.uplooder.net/img/image/35/1f3c8de3e016e79250678d59fbe41157/alisoleimany.gif

 

درس فیزیک در آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، پس از درس ریاضیات با ضریب 9، دارای بالاترین ضریب و پر امتیازترین آنهاست. در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، این درس 26 درصد و در گروه آزمایشی علوم تجربی 15 درصد کل امتیازات را به خود اختصاص داده است. به دلیل امتیاز بالا و اهمیت آن برای موفقیت در آزمون سراسری، بایستی در تعیین ساعات مطالعه و تمرین این درس، برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و برای مطالعه کامل آن تلاش نمایید تا اگر قصد قبولی در یک رشته مهندسی و دانشگاه خوب را دارید، خود را برای کسب درصد بالایی در این درس آماده کنید. 
 با اینکه فیزیک، درس بسیار مهمی است، اما بسیاری از داوطلبان آن را جزو درس‌های مشکل می‌دانند؛ ولی توجه داشته باشید که برخلاف ظاهر سختی که این درس دارد، اگر با آن همراه شوید و در هنگام مطالعه به مفاهیم آن توجه کنید، این درس برای شما جزو دروس شیرین و به یادماندنی خواهد شد. درواقع، شما می‌توانید مطالعه این درس را برای خود آسان و راحت نموده و از آن نمره خوبی را کسب کنید.تعداد سؤالات این درس در آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی 45 سؤال است.61 تا 65 درصد سؤالات این درس در آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی از دروس پایه و 37 تا 39 درصد از دروس پیش‌دانشگاهی است.
       مطالعه دقیق و اصولی درس فیزیک، مستلزم این است که این درس را در سه مرحله و با دقت بخوانید:
1-    مطالعه اولیه    
مانند همه درس‌ها، درس فیزیک را نیز باید یک یا چند بار، بسته به توان و آمادگی قبلی‌تان در این درس، مورد مطالعه کامل قرار دهید. بسیاری از داوطلبان، با تصور اینکه فیزیک درسی مشکل است، سعی می کنند تا با جمع آوری جزوات مختلف به مطالعه این درس بپردازند؛ اما باید بدانید که در آغاز اصلاً نیازی به این کار نیست و شما می بایست اساس کار خود را در مطالعه درس فیزیک، روی کتاب درسی و موضوعات مطرح شده در آن بگذارید و سپس در صورت لزوم به جزوات دیگر مراجعه کنید. می‌توانید استفاده از جزوات را برای مطالعه تکمیلی و آموختن اطلاعات بسیار ریزی که ممکن است در آزمون سراسری مطرح شود، اختصاص دهید، و این مخصوص داوطلبانی است که مباحث کتاب را بخوبی یادگرفته اند و نیز وقت کافی برای پرداختن به این موضوعات را دارند. یکی از کارهای مهمی که همه شما داوطلبان در مطالعه درس فیزیک باید به آن توجه داشته باشید، این است که در درس فیزیک به جای مطالعه ترتیبی فیزیک یک، دو، سه و پیش دانشگاهی یک و دو، مباحث را به صورت موضوعی مطالعه کنید؛ مثلاً وقتی که می‌خواهید بحث مکانیک را بخوانید ابتدا به سراغ فیزیک دو بروید و مبحث مکانیک را در آنجا بخوانید و مسایل مربوط به آن را حل کنید و سپس مبحث مکانیک را در فیزیک پیش دانشگاهی یک مطالعه کنید. با انجام این کار، هم در زمان صرفه جویی کرده و هم به علت اینکه مباحث پایه‌ای را خوانده‌اید، در بحث جدید نیز یادگیری بیشتری خواهید داشت.
      از چند سال قبل، طراحان درس فیزیک سعی می‌کنند تا در کنکور این درس، سؤالات مفهومی طرح نمایند. این موضوع باعث می‌شود تا داوطلبانی که واقعاً مباحث را بخوبی خوانده و یاد گرفته‌اند، به سؤالات پاسخ دهند؛ به این ترتیب و به عنوان مثال، قبلاً یک دانش  آموز برای تسلط بر فصل حرکت شناسی در مبحث مکانیک می بایست حداقل 30 تا 40 نکته کنکوری را حفظ می کرد؛ ولی اکنون احاطه بر مطلب درسی به اضافه چند نکته اساسی، می‌تواند به تست زنی خوب در کنکور این درس کمک بسیار زیادی کند؛ ضمن آنکه شما باید ابتدا مطالب را به صورت مفهومی و کامل یاد گرفته و سپس از نکات تستی استفاده کنید؛ پس، از درک عمیق و مفهومی فیزیک غافل نشوید و هرگز یک مفهوم فیزیک را با ژرفایی که دارد، در حد یک تعریف خشک پایین نیاورید.
    حتماً برخی از شما داوطلبان عزیز می‌پرسید که منظور از مفهومی خواندن فیزیک چیست و چگونه باید این کار را انجام داد. در پاسخ باید اشاره کنیم که شما داوطلب گرامی برای مفهومی خواندن باید به جای حفظ نکات و فرمول‌های غیر لازم، روش‌های حل مساله را یاد بگیرید و برای شروع مطالعه، متن کتاب درسی و حل مثال‌ها و تمرین‌های آخر فصل کتاب درسی را در سر لوحه کار خود قرار دهید. تعداد سؤالات فیزیک نامحدودند؛ ولی تیپ‌های موجود برای هر بحث، محدود است؛ بنابراین، مفاهیم مرتبط با هر تیپ و روش‌های حل مربوط به آن را کاملاً یاد بگیرید و برای هر تیپ، تمرین‌های زیادی را حل کنید. در شروع مطالعه صبور باشید. اگر داوطلبی هستید که در این درس ضعیف هستید یا احساس می‌کنید که آن طور که باید نمی‌توانید به صورت اصولی، این درس را مطالعه کنید، مطمین باشید که با کمی پشتکار و جدیت می‌توانید نتیجه قابل قبولی را در این درس کسب کنید. یکی از راه‌های موفقیت در این درس، حل تمرین‌های زیاد برای هر مبحث است. باید بدانید که میزان موفقیت شما، بستگی به حجم تمرین شما در این درس دارد.
     نکته بسیار مهم دیگری که در مطالعه این درس، حتماً باید به آن توجه داشته باشید، این است که برای پاسخگویی به برخی از سؤالات این درس لازم است تا بعضی از محاسبات ریاضی را بخوبی بدانید؛ زیرا ممکن است به دلیل ضعفی که در محاسبات ریاضی دارید، نتوانید از عهده حل مساله برآیید؛ پس توصیه می‌کنیم تا فرصت باقی است، در قسمت‌هایی از ریاضیات (مثل برآیند و تفاضل بردارها، تجزیه بردار به دو مؤلفه، رابطه فیثاغورث، حل مثلث، روابط مثلثاتی و ...) که در حل مسایل فیزیک کاربرد بیشتری دارند مطالعه و تمرین داشته باشید.
    در مطالعه درس فیزیک، به مبحث مکانیک توجه خاصی داشته باشید؛ زیرا مبحث مکانیک، 20 تا 25 درصد پرسش‌ها را به خود اختصاص داده است و تسلط بر این بخش، می‌تواند به تنهایی باعث کسب درصد قابل قبولی در این درس برای شما گردد. بهتر است که قبل از شروع مبحث فشار و مکانیک، موضوع فیزیک و اندازه‌گیری را کاملاً یاد بگیرید؛ مثلاً به طور تقریبی، هر دو سال یک بار، یک تست از چگالی می‌آید و منظور از طرح این تست در کنکور، تبدیل واحدها در آن است.
      پس از اینکه هر یک از مباحث را مطالعه کردید، به سراغ تمرین‌های آن مبحث بروید و تا می‌توانید تمرین‌های بیشتری از آن مبحث را حل کنید. مقدار وقتی که برای هر مبحث می‌گذارید، بسته به وقت، توان و میزان یادگیری شما و اهمیت آن مبحث است. پس از حل تمرین‌ها، تمرین‌های سخت را علامت زده و در مرورهای بعدی دوباره آنها را حل و بررسی کنید. در مطالعه اولیه می توانید از تست های کنکور نیز برای تمرین استفاده کنید.
2-   مرور
مرور کردن، کلید تثبیت اطلاعات در هر درسی در کنکور است. اگر به عنوان یک داوطلب کنکور، درسی را بخوانید، اما آن درس را مرور نکنید، مطمین باشید که نمی‌توانید نتیجه مطلوب و قابل قبولی را در آن درس کسب کنید. درسی مانند فیزیک، به دلیل مباحث متفاوتی که دارد، نیازمند مرورهای مختلف است تا مطالب آن یادآوری شده و فراموش نشوند. برای مرور بهتر و اصولی‌تر سعی کنید که پس از هر بار خواندن، از نکات و فرمول‌های مهم یادداشت‌برداری کنید و برای مرور از این یادداشت‌ها استفاده کنید. کار بسیار مفیدی که می‌توانید انجام دهید، این است که یادداشت‌های خود را به صورت مبحثی جمع‌آوری کنید تا هنگام مطالعه، تمام مطالب مهم مربوط به یک مبحث را کنار هم داشته باشید.
     در این درس نیز، مانند بسیاری دیگر از دروس، باید چند مرحله مرور را در برنامه ریزی خود بگنجانید. بهتر است که مرور اصلی و نهایی را برای ایام بعد از عید درنظر بگیرید. تا آن زمان، کل مطالب یا بخش مهمی ازآن را فراگرفته و احتیاج دارید تا مطالب را به طور کامل در ذهن خود تثبیت کنید و برای این کار نیاز به مرور نهایی و جامع دارید؛ اما در طی مدت مطالعه، قبل از مرور جامع نیز شما نیاز به مرورهای مختلف دارید. این کار برای این است تا شما بتوانید مباحثی را که هر هفته در این درس مطالعه می‌کنید، بخوبی یاد گرفته و به حافظه خود بسپارید. اینکه ساعات مطالعه و مدت آن در برنامه چقدر باشد، به شما و میزان یادگیری‌تان بستگی دارد. می‌توانید بعد از هر دفعه مطالعه این درس یا پس از مطالعه کل مبحث به مرور آن بپردازید. مهم این است که مرور را در برنامه مطالعاتی خود گنجانده باشید.کار دیگری که در مرور این درس می‌توانید انجام دهید این است که تست هایی را که به عنوان تمرین زده بودید و از نظر شما سخت بوده است و نمونه های مشابه آن را نیز در مرورهایتان قرار دهید تا بتوانید تسلط بیشتری بر درس پیدا کنید.
3- تست زنی
یکی از کارهایی که شما داوطلب عزیز برای موفقیت در درس فیزیک می‌بایست انجام دهید، این است که با تست‌های تمرینی و سپس سرعتی در این درس، خودتان را محک زده و نقاط قوت و ضعفتان را دریابید. اگر نگاهی گذرا به پرسش‌های فیزیک در آزمون سراسری سال‌های گذشته داشته باشید، خواهید دید که اکثر پرسش‌های این درس، تکراری هستند؛ یعنی در حدود 70 تا 80 درصد این پرسش‌ها، مشابه پرسش‌های کنکور سال‌های قبل هستند؛ پس حتماً به عنوان تمرین تست زنی، بررسی تست‌های کنکور سال‌های قبل را در این درس در برنامه خود بگنجانید.در مبحث مکانیک، برای یادگیری بهتر تا می‌توانید، تست‌های متنوع و مسایل مختلف را که در سطح کتاب درسی است، حل کنید.

 

     برای هر مبحث، با توجه به اهمیت آن و وقتی که دارید، بین 40 تا 50 تست انتخاب کنید. اگر مبحثی را به طور کامل نخواندید، به حل تست‏های تمرینی مربوط به آن نپردازید. در انتخاب تست‏های تمرینی، اولویت با تست‏های آزمون‌های سراسری سال‏های گذشته است؛ چون هم استاندارد هستند و هم تمام مطالب درسی را پوشش می‏دهند. در ابتدا که به حل تست می پردازید زمان را درنظر نگیرید و فقط خودتان را در میزان یادگیری‌ در تست زنی سؤالات آن مبحث محک بزنید و تست زنی سرعتی را به خرداد ماه محول کنید. تست‏هایی را که حل نکرده یا غلط حل کرده‌اید، حتماً علامت‏گذاری کنید؛ زیرا در این تست‏ها ضعف دارید و باید آن ضعف‏ها را برطرف کنید. در زمان مرور یک مبحث از درس فیزیک، به سراغ تست‌هایی بروید که قبلاً به آنها پاسخ غلط داده و یا اصلاً نتوانسته‌اید که آنها را حل کنید. اگر باز هم در حل برخی از این تست‌ها مشکل داشتید، این موضوع به آن معنی است که شما باید مبحث مورد نظر را چندین بار دیگر بخوانید تا به طور کامل به آن مبحث و تست‌هایش مسلط شوید. در نهایت پس از مرور نهایی این درس، به تست زنی سرعتی مبادرت کنید.

منبع : هفته نامه پیک سنجش



چهارشنبه 01 بهمن 1393

نظرات کاربران

کد امنیتی رفرش
اردوی نوروزی کنکور 1400
رادیو | همشاگردی
همایشات و کارگاه های کشوری
ورود به سایت
عضویت سریع
    نام کاربری :
    رمز عبور :
    تکرار رمز :
    موبایل :
    ایمیل :
    نام اصلی :
    کد امنیتی :
     
    کد امنیتی
     
    بارگزاری مجدد
آمار سایت
  • آمار مطالب
  • کل مطالب : 230
    کل نظرات : 3
  • آمار کاربران
  • افراد آنلاين : 4
    تعداد اعضا : 124
  • کاربران آنلاین
  • آمار بازدید
  • بازديد امروز : 542
    بازديد ديروز : 713
    بازديد کننده امروز : 92
    بازديد کننده ديروز : 131
    گوگل امروز : 9
    گوگل ديروز: 2
    بازديد هفته : 5,432
    بازديد ماه : 13,811
    بازديد سال : 80,813
    بازديد کلي : 383,681
  • اطلاعات شما
  • آي پي : 3.149.243.130
    مرورگر : Safari 5.1
    سيستم عامل :